Introductie keuzehulp

Welkom bij het zelfonderzoekprogramma werken aan gezond leven (bij kanker, een andere ziekte of preventief). Het zelfonderzoekprogramma bestaat uit zes verschillende tools en een werkplaats. De tools en de werkplaats zijn bedoeld om je te helpen bij het ordenen van je eigen proces of situatie. 

Er is een tool voor het schrijven van je eigen verhalen over een actuele situatie of een belangrijke gebeurtenis, over ambities, vraagstukken of verwachtingen in jouw leven. Ook is er een vragenlijst waarmee je onderzoekt hoe je werkt aan gezond leven. Met behulp van leefstijlpijlers: beweging, voeding, slaap,  ontspanning, zingeving, sociaal leven, maak je eigen leefstijlkeuzes die je nader uitwerkt en eventueel via een leefstijlexperiment voor een korte of langere tijd gaat testen. Verder kun je een zorgnetwerk in beeld brengen en in een themaverkenning kennis delen.  

Naast de tools heb je ook een eigen werkplaats waarin je een eigen verzameling maakt van tips, vragen, links, documenten en publicaties die aansluit bij jouw werken aan gezond leven. 

De resulaten van jouw zelfonderzoekprogramma worden (anoniem) gebruikt voor het onderzoeken van zelfonderzoek. Onze ambitie is dat er steeds meer gebruik gemaakt gaat worden van eigen data van zelfonderzoekers. Daarom nodigen wij (wetenschappelijke) onderzoekers uit om gebruik te maken van de data van zelfonderzoek.