Contact

MMV

Gezond leven met kanker vanuit eigen regie is een initiatief van de MMV.

Centraal bureau MMV

Hagenweg 3c, 4131LX Vianen
0347-346955 (ma-do van 9.00 tot 14.30)
www.mmv.nl

Onderzoeksteam

Peter Voshol, wetenschappelijk onderzoeker
Maaike de Vette, wetenschappelijk onderzoeker
Estelle Smits, themasessies en begeleiden zelfonderzoek
Mascha van der Graaff, contacten en communicatie
Anne-Marie Poorthuis, ontwerper platform en bestuurslid MMV voor (zelf)onderzoek
Het team is bereikbaar via onderzoekcoƶrdinator MMV

Over MMV

MMV is een vereniging van ruim 6000 kankerpatiƫnten die investeren in een opbouwend voedingspatroon waar het lichaam wel bij vaart. Het gaat om opbouwen, van het afweersysteem, spieren, conditie, darmwerking, nachtrust en emotionele stabiliteit.

Aan de basis hiervan ligt de traditionele Moermantherapie van de arts Cornelis Moerman (1893-1988). Hij zette gezonde voeding en voedingssupplementen in, als een natuurlijke strijd tegen kanker. De inzet van MMV is om de relatie tussen voeding en kanker zo veel mogelijk op de kaart te zetten met wetenschappelijke onderbouwing en met de ervaringen van mensen met kanker.

MMV investeert sinds 2017 in een platform voor zelfonderzoek, een online omgeving met verschillende tools en een zelfonderzoekprogramma, die ondersteunen bij het werken aan gezond leven, het verhelderen van je eigen situatie en de keuzes die je daarin maakt. Naast voeding krijgen hierbij ook andere leefstijlpijlers zoals beweging aandacht. Het platform genereert data die benut (kunnen) worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Website: www.MMV.nl