Introductie zelfonderzoek

Welkom bij het zelfonderzoekprogramma gezond leven met kanker. Een programma met zelfonderzoekinstrumenten die je kunnen helpen bij het verhelderen van je eigen situatie en de keuzes die je daarin maakt of wilt maken. Wat betekent gezond leven in mijn situatie? Wat zou mij kunnen helpen? Hoe doe ik dat? Wat weet ik al? Wat kan ik zelf?

Zelfonderzoekinstrumenten

Via verschillende zelfonderzoekinstrumenten en een werkplaats kun je aan de slag met je eigen zelfonderzoek. Je kiest zelf welke instrumenten je wilt gebruiken. Instrumenten zijn het schrijven van verhalen, het uitwerken van leefstijlkeuzes, het maken van zorgnetwerkanalyses, het doen van experimenten, het verkennen van thema’s, het verzamelen van kennis en het periodiek invullen van een vragenlijst. Na registratie en inlog kun je de zelfonderzoekinstrumenten gebruiken. Zie de video voor een korte introductie van de verschillende instrumenten.

Online themagroepen

Heb je behoefte aan uitwisseling rond een actueel thema? Sluit je dan aan bij een online themagroep. Via online sessies ben je met elkaar in gesprek.

Onderzoeken van zelfonderzoek

Bij gebruik van de zelfonderzoekinstrumenten worden automatisch enkele onderzoekdata gegenereerd, zoals een woordenwolk uit de verhalen, grafieken uit de vragenlijst en titels uit de leefstijlkeuzes. Deze onderzoekdata worden per half jaar verwerkt en gebruikt voor het onderzoeken van zelfonderzoek.