Introductie onderzoekslab

Welkom bij het onderzoekslab werken aan gezond leven vanuit eigen regie. Investeren in een zo optimaal mogelijke omgeving bij kanker, een andere ziekte of preventief. Ontwikkelen van een context-based-practice.

Het onderzoekslab is ontstaan vanuit de wens om gebruikersinformatie toegankelijk te maken voor onderzoek, onderzoekers dichter bij de gebruiker te brengen en gebruikers die zelf willen onderzoeken te faciliteren. We hopen dat we met dit onderzoekslab wetenschap en praktijk dichter bij elkaar kunnen brengen. We nodigen iedereen uit om hierin te investeren.

In het onderzoekslab kun je je aanmelden als onderzoeker, deelnemen aan thema's, werken aan een eigen onderzoek en zo nodig uitwisselen en delen. Het onderzoekslab is gekoppeld aan de keuzehulp. Dit betekent dat onderzoekers gebruik kunnen maken van informatie die gebruikers van de keuzehulp openbaar hebben gemaakt. Iedere gebruiker die wil kan ook onderzoeker worden in het onderzoekslab.

In het onderzoekslab werk je als onderzoeker aan je eigen onderzoek en je onderzoeksverslagen. Via onderzoekskringen kunnen je uitwisselen en verdiepen. Elk onderzoek is gekoppeld aan een onderzoeksthema waarmee zichtbaar wordt welke onderzoekers met eenzelfde thema bezig zijn.

Aan je eigen onderzoek is ook een werkplaats gekoppeld waar je een diversiteit aan kennis kunt verzamelen en kunt toevoegen aan je onderzoek. Via de werkplaats kun je ook openbare data selecteren voor  je onderzoek. Als onderzoeker bepaal je zelf wanneer je je eigen onderzoeksverslagen of fragmenten openbaar maakt of deelt met anderen.