Aanmelden onderzoeker

Introductie onderzoekslab

Welkom bij het onderzoekslab! Als (wetenschappelijk) onderzoeker of zorgverlener kun je je aanmelden voor het onderzoeken van zelfonderzoek. Je krijgt dan toegang tot de verzamelde data van ons zelfonderzoekprogramma. 

Onderzoeken van zelfonderzoek

Of we nu als patiënt of preventief werken aan gezond leven, wij willen graag dat ons zelfonderzoek serieus wordt genomen. Daarom nodigen wij (wetenschappelijke) onderzoekers en zorgverleners uit om gebruik te maken van de (anonieme) data van ons zelfonderzoek. 

Context-based practice

De methodologie voor het onderzoeken van zelfonderzoek die wij ontwikkelen en hanteren noemen we context-based practice. Dit is mede geïnspireerd op het rapport Zonder context geen bewijs (2017) van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving.  Patiënten, zorgverleners en wetenschappers investeren in een context van gezond leven die draagkracht, hulpmiddelen en zorg biedt voor vraagstukken en ziektes waarbij de eigen regie van de gebruiker centraal blijft staan. De methodologie voor het onderzoeken van zelfonderzoek maakt dat zelfonderzoek-informatie van patiënten vanzelfsprekend een plek krijgt.

Landelijk platform Citizen Science to Health

Het platform gezond leven met kanker is lid van het landelijk platform Citizen Science to Health, dat we samen met Gaston Remmers en zo’n vijftien andere zelfonderzoekende communities organiseren. Samen maken we zichtbaar wat er aan zelfonderzoek gebeurt in Nederland en proberen dat te versterken.

MMV

Gezond leven met kanker vanuit eigen regie is een initiatief van de MMV. Gezonde leefstijl, met voeding als belangrijke pijler zorgt voor een betere kwaliteit van leven.